Festa Nou Barris

Foto: Ajuntament de Barcelona

Roquetes Fashion Food & Wood Week, que se celebrarà el 17 de juny, és una gran festa que reuneix arts i oficis, gastronomia i moda, però amb un afegit molt especial. Els creadors són les persones del barri que participen en el projecte Més amb menys, que ofereix tallers de costura, cuina i bricolatge als veïns i veïnes de Nou Barris. És un projecte del Pla comunitari de Roquetes gestionat per la Plataforma d’Entitats de Roquetes que va començar com una iniciativa social i s’ha convertit en un gran esdeveniment que ja forma part de la Festa Major del barri i també del programa BCNx10, impulsat per l’Ajuntament amb fons de l’impost turístic i gestionat per Turisme de Barcelona.

Modistes, dissenyadores i també models

El gran moment de Roquetes Fashion Food & Wood Week arriba amb les desfilades, caracteritzades perquè els vestits són fets per cosidores i veïnes que són, alhora, les dissenyadores i les models que desfilen per la passarel·la. L’esdeveniment va començar fa onze anys amb l’objectiu d’empoderar les dones del barri, amb el suport de botigues i comerços que s’encarreguen del maquillatge, la perruqueria, etc.

Amparo Iturriaga, presidenta de la Plataforma d’Entitats de Roquetes, va viure el projecte des del principi. “Va començar arran de la crisi del 2008”, explica, quan buscaven “alguna manera d’ajudar les veïnes perquè no es quedessin a casa”. Amb unes màquines de cosir que havien donat a l’associació van posar en marxa un taller de costura. “Al cap de tres mesos els vam proposar fer una desfilada amb els vestits que s’havien fet”, continua Iturriaga. “Va ser molt xulo, perquè era gent que estava vivint una situació molt difícil i aquell dia va sortir a la plaça i va gaudir molt”. D’això fa onze anys, quan participaven en el projecte deu dones. Avui en són setanta cada setmana. “Sabeu com li diem nosaltres?”, ens pregunta Iturriaga. “La desfilada de la dignitat, perquè surten a la passarel·la amb l’orgull d’haver-se fet la roba i la llueixen davant de tothom”, conclou. Per a més informació podeu consultar el web de BCNX10 o el perfil d’Instagram @placomunitariroquetes.

Més informació al web de Turisme de Barcelona
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram