Una protesta als jardins

Una protesta als jardins, l’octubre passat. Foto: Twitter (@salvemguinardo)

L’ombra del mercat provisional de l’Estrella de Gràcia torna a planar sobre els jardins del Baix Guinardó. Les queixes veïnals encapçalades per la plataforma Salvem el Guinardó, que alertaven que instal·lar la carpa provisional als jardins suposaria la pèrdua del parc, van fer que es descartés aquesta ubicació el novembre passat. El mes de desembre, però, es tornava a posar damunt la taula l’opció de traslladar temporalment el Mercat de l’Estrella dins dels mateixos jardins, tot i que en un altre punt.

Els veïns ho tenen clar: aquesta alternativa tampoc no els convenç. És per això que el passat dia 20 hi va haver una nova manifestació per protestar contra aquesta possibilitat. Aquell dia, desenes de veïns van tallar la travessera de Gràcia amb el carrer Marina, tot ensenyant pancartes amb el lema Salvem el parc.

La mobilització va ser convocada per Salvem el Guinardó. En una crida a través de les xarxes socials, des de la plataforma van animar els veïns del barri a participar en l’acte de protesta i van defensar que “els jardins del Baix Guinardó no es toquen ni en un extrem, ni al mig ni a dalt”. “Els espais verds i públics que tant de temps hem tardat a guanyar no poden ser el comodí de la falta de planificació”, van insistir en la mateixa publicació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram