Vestit negre

Foto: Fund. A. de Montpalau / Jordi Casamartina

La Fundació Rocamora acull, fins al 30 d’abril, l’exposició El negre, del dol a la seducció, una panoràmica estètica i social de la utilització del negre en la indumentària femenina. Un recorregut centrat en l’ús i les simbologies del negre en els vestits que mostra com aquest color ha evolucionat des del dol fins a l’erotisme, passant per la discreció i la gala, a través de la feina de creadors barcelonins des del segle XX fins a l’actualitat. L’entrada general costa 5 euros i l’entrada d’estudiants, 3 euros.

Dissenyadors i vestits històrics

S’hi poden veure dissenys de professionals de referència com Balenciaga, Pedro Rodríguez, Pertegaz, YSL, McQueen, Galliano o Lagerfeld, entre altres, que pertanyen al fons de la Col·lecció Antoni de Montpalau, una de les més rellevants de l’Estat espanyol, que els ha cedit temporalment per ser exposats a la Fundació Rocamora.

S’hi poden veure vestits de Pertegaz, Galliano, Balenciaga, Lagerfeld o Pedro Rodríguez

L’exposició és la primera activitat del programa BCNx10, impulsat per l’Ajuntament amb fons de l’impost turístic i gestionat per Turisme de Barcelona amb l’objectiu de donar suport a projectes culturals arrelats als barris i mostrar la riquesa i la diversitat de la ciutat.

Contingut elaborat amb la col·laboració de Turisme de Barcelona

Més informació al web de Turisme de Barcelona
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram