Projecte 'Veus'

Una trobada del projecte ‘Veus’. Foto: Ajuntament

Si abans de la pandèmia hi havia gent gran que patia amb força la soledat no desitjada, des que va esclatar fa dos anys la seva situació ha passat a un escenari encara pitjor. Però per sort, hi ha projectes que intenten millorar les seves vides pal·liant l’impacte de l’aïllament social i la soledat no desitjada. Un d’ells és ‘Veus’, impulsat al Casal de Gent Gran de la Vall d’Hebron i que consisteix a reunir a persones grans en un mateix lloc perquè intercanviïn experiències o records a través de la música.

Aquesta experiència les ajuda a recordar qui són i a conèixer altres persones que es poden trobar en situacions similars a la seva. Això els pot ajudar a sentir que no són els únics que poden patir aïllament i, per tant, sentir cert suport i menys solitud.

En el projecte ‘Veus’ participen voluntàries del casal i un musicoterapeuta. Tots ells, tenen la funció de fer que la música sigui l’eina que crea vincles entre les persones grans. La seva capacitat per connectar les persones ha estat sempre infinita.