Projecte 'Veus'

Una trobada del projecte ‘Veus’. Foto: Ajuntament

Si abans de la pandèmia hi havia gent gran que patia amb força la soledat no desitjada, des que va esclatar fa dos anys la seva situació ha passat a un escenari encara pitjor. Però per sort, hi ha projectes que intenten millorar les seves vides pal·liant l’impacte de l’aïllament social i la soledat no desitjada. Un d’ells és ‘Veus’, impulsat al Casal de Gent Gran de la Vall d’Hebron i que consisteix a reunir a persones grans en un mateix lloc perquè intercanviïn experiències o records a través de la música.

Aquesta experiència les ajuda a recordar qui són i a conèixer altres persones que es poden trobar en situacions similars a la seva. Això els pot ajudar a sentir que no són els únics que poden patir aïllament i, per tant, sentir cert suport i menys solitud.

En el projecte ‘Veus’ participen voluntàries del casal i un musicoterapeuta. Tots ells, tenen la funció de fer que la música sigui l’eina que crea vincles entre les persones grans. La seva capacitat per connectar les persones ha estat sempre infinita.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram