El mural es va inaugurar ahir. Foto: TMB

L’artista Philip Stanton ha pintat el mural ‘Els colors de l’agraïment’ a l’estació Guinardó-Hospital Sant Pau de l’L4 per homenatjar la tasca del personal sanitari durant la pandèmia del coronavirus. L’obra artística es va inaugurar ahir amb la presència del mateix artista, la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, i alumnes de l’EINA, que han col·laborat en la creació del mural.

El mural cobreix una superfície de paret de 60 metres quadrats i es va pintar entre els mesos de juny i juliol. L’obra desprèn un missatge d’alegria, solidaritat i esperança i es tracta de la primera creació artística de gran format que documenta la crisi sociosanitària provocada pel coronavirus. Hi apareixen referències de Barcelona i l’Hospitalet en forma d’edificis i monuments i també als transports de TMB, al mateix temps que és un homenatge a les formes orgàniques d’un dels grans pintor del segle XX, Henri Matisse. L’obra, amb un format cubista, colorista i mediterrani, també fa referència al gran esperit de superació de Barcelona.

El títol de l’obra va ser escollit de forma popular gràcies a un concurs que es va fer a través de les xarxes socials Instagram i Facebook. Entre totes les respostes rebudes, es va escollir ‘Els colors de l’agraïment’, que va ser idea de Maribel Sáez Pérez.