Xavier Trias en l’acte de presentació de la seva candidatura. Foto: Norma Vidal / ACN

Xavier Trias, candidat de Junts a l’alcaldia, ha promès públicament que cobrirà totalment la ronda de Dalt per guanyar 250.000 metres quadrats de zona verda. Ho ha dit durant una entrevista a El Periódico. Segons la seva previsió, l’obra duraria entre 8 i 10 anys i costaria uns 400 milions d’euros.

Des de Junts expliquen a Línia Horta que, després d’obrir la ciutat al mar als anys 90, per als Jocs Olímpics, ara és l’hora de fer que la muntanya de Collserola baixi a Barcelona. “Cobrint la ronda guanyem 250.000 metres quadrats de nova zona verda. Un espai on plantarem 25.000 arbres, i podrem instal·lar 50.000 metres quadrats de plaques solars”, assegura Trias. I continua: “Aquesta sí que és l’aposta que cal a favor de naturalitzar la ciutat, per fer-la més verda, sostenible i saludable”.

L’exalcalde lamenta que s’hagin perdut vuit anys perquè el 2015, recorda, ja tenien el projecte a punt. “Ho hem estudiat, i és un projecte que es pot fer per fases, per poder pagar-lo en 8 anys. Si el Govern Colau no ho hagués parat tot i guardat al calaix, avui ho estaríem pagant amb els Fons Next Generation europeus”, denuncia Trias.

Per al candidat, aquest és un projecte molt més rellevant que la unió del tramvia per la Diagonal. “La ronda de Dalt és avui una cicatriu que separa barris i persones. El seu cobriment és una demanda històrica, i una aposta per la cohesió social de la ciutat. Cobrirem la ronda i rebaixarem la contaminació de l’aire i també la contaminació acústica. Farem un nou espai més vivible, de salut, esport i ciutadania”.