Castells

Foto: Arxiu Castellers de la Vila de Gràcia

Amb la primavera tornen els castells. I la colla dels Castellers de la Vila de Gràcia torna amb més força que mai. És una de les més emblemàtiques de Barcelona i també una de les més espectaculars si ens fixem en la munió de fidels seguidors que arrossega. “Hi ha molta gent que ens va seguint diada rere guiada”, explica la presidenta de la colla, Montse Igualada. “Si necessitem gent per a la pinya, podem comptar amb ells. Sabem que aquell dia hi seran per ajudar-nos”, afegeix. Per a ella, “els castells són una expressió de la nostra cultura que s’ha convertit en un espectacle”.

Les cites imprescindibles

La Diada Castellera de la Salut és la segona gran cita, el 6 de maig a les 18 h a la plaça de la Natura, al Park Güell, emmarcada en la mostra d’entitats veïnals del barri de la Salut. Precisament aquesta és una de les característiques més marcades de la colla, la seva vinculació amb el territori. Ho confirma la presidenta: “Som a Gràcia, que és una vila molt rica culturalment i també pel que fa a associacionisme i cultura popular, i per això ens sumem a qualsevol de les activitats que es plantegen a la vila. Si podem ser-hi, hi anem per fer molt soroll”. A la Salut els acompanyaran els Matossers de Molins de Rei i els Sagals d’Osona.

La següent gran cita de la temporada commemora la trajectòria de la colla. És la Diada Castellera del XXVI Aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia, un gran esdeveniment on participaran els Nens del Vendrell, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró. Tindrà lloc el 21 de maig a les 12 h a la plaça de la Vila de Gràcia.

“Els castells són una expressió cultural que s’ha convertit en un espectacle”

El juliol arribarà la Diada Castellera de la Festa Major del Camp d’en Grassot, el dia 2 a les 12 h, a la cruïlla entre els carrers Indústria i Grassot. També hi participaran els Castellers del Poble-sec i els Castellers de Lleida.

L’última gran cita d’enguany serà la Diada dels Castellers de la Vila de Gràcia, el 5 de novembre a les 12 h a la plaça de la Vila. Un gran final de festa on els graciencs estaran acompanyats pels Minyons de Terrassa, els Castellers de Sabadell i els Castellers de Barcelona.

A la pàgina web www.cvg.cat hi trobareu tota l’actualitat sobre la colla i podreu apuntar-vos a alguna de les seves activitats, com, per exemple, els cursos gratuïts que organitza perquè la mainada descobreixi el món dels castells.

Els castells formen part del programa BCNx10, impulsat per l’Ajuntament amb fons de l’impost turístic i gestionat per Turisme de Barcelona.

Contingut elaborat amb la col·laboració de Turisme de Barcelona

Més informació al web de Turisme de Barcelona
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram