Un any més els museus ofereixen als veïns d’Horta, i als barcelonins en general, l’oportunitat de descobrir-los d’una manera molt especial. Es tracta d’una nova edició de La nit dels Museus, una iniciativa amb la qual els ciutadans podran visitar gratuïtament més de 60 centres de la ciutat i l’àrea metropolitana. Els centres culturals briran el proper 18 de maig des de les set de la tarda fins la una de la matinada les seves portes als ciutadans més curiosos.

A part de les exposicions i col·lecccions permanents, s’han preparat diverses activitats de franc pensades únicament per aquesta nit. Audiovisuals, concerts, visites guiades, performances, recitals, espectacles de dansa o activitats per a tota la família són algunes de les propostes de La nit dels Museus.

Enguany, espais com la Fabra i Coats, el Centre d’Art Contemporani de Barcelona o la nova seu del Museu del Disseny se sumaran a l’amplíssima xarxa d’espais que ja participen en aquesta jornada nocturna.

La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa en què participen més de tres mil museus de quaranta països. Enguany coincideix amb el Dia Internacional dels Museus, una jornada que aplega més de trenta mil museus de tot el món amb l’objectiu de sensibilitzar el públic sobre el paper dels museus en la transformació constant de la societat.

ACTIVITAT A LA XARXA

El programa d’activitats i els itineraris es podran descarregar al web de La nit dels Museus o a través d’una aplicació on hi haurà tota la informació per accedir-hi des d’un dispositiu mòbil.

A més, es busca que aquesta jornada ompli de cultura la xarxa. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Barcelona es proposa utilitzar l’etiqueta #bcnesmuseu per piular a Twiter i per pujar les fotos de la jornada a Instagram. Tota l’activitat durant la vetllada també es podrà seguir a través del compte @bcncultura.

Les propostes dels museus de la ciutat

Enguany, com a novetat, se sumarà a la jornada la Col·lecció de Carrosses Fúnebres que s’exposa alCementiri de Montjuïc. Des de les 21h i fins les 23h hi haurà una visita guiada per les instal·lacions.

El Centre de Documentació i Museu d’Arts Escèniques (MAE)proposa diverses exposicions sota els títols Aules obertes d’escenografia o Els primers cent anys. A més, els alumnes de l’Institut del Teatre realitzaran, de 20h a 23.30h, tallers lliures de dansa mentre que, de 20h a les dotze, oferiran actuacions.

Des de les 19.30h fins les 22h al MNAC es realitzaran comentaris sobre les obres més significatives. Seguidament, de 21h a 1h, hi haurà un concert de jazz i swing de la mà d’Eva Fernández Group, del Taller de Músics.

Marató de tallers familiars de vint minuts de durada (19h-22h) o una exhibició de perruqueria romana (22.30h-23.30h) és el que podran veure durant la nit els ciutadans que s’apropin al Museu d’Arqueologia de Catalunya.

El Cercle Artístic Sant Lluc se sumarà a La nit dels museus amb sessions de dibuix amb models, música folk amb el grup Farigola i visites guiades pel recinte.

El MUHBA Porta de Mar proposa una visita guiada a les termes portuàries de Barcino igual que el MUHBA Via sepulcral romana de la plaça de la Vila de Madrid, que també s’obrirà al públic.

El Museu de Xocolata posarà el toc dolç a la vetllada. De 19h a 21h s’oferirà una activitat pensada per gaudir en família sota el títol Fotografia i xocolata.

Al Museu Moto Barcelona hi haurà de 20h a 23h es projectaran reportatges de les 24 hores de Montjuïc així com es podrà visitar durant tota la nit l’exposició La moto catalana. Història d’una indústria capdavantera, 1910-2010.

El passatge del misteri al món de l’impossible. Així és com es titula l’espectacle que de 20h a 24h s’oferirà al Teatre Museu El Rei de la Màgia cada quinze minuts.

A part de poder passejar per l’exposició Un segle d’escultura catalana, el Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) acollirà de 22h a 23.30h actuacions del grup Tandem amb cançons de blues i reggae, balandes i rock.

Des del Museu Marítim de Barcelona es donarà l’oportunitat als ciutadans de visitar les Drassanes Reials rehabilitades.

Per la seva banda, es farà una visita lliure a la nova seu del Museu del Disseny, amb la presentació del club virtual i els seus robots rastrejadors. A més, es durà a terme la inauguració del grafisme lluminós interactiu BruumRuum!, instal·lat a la plaça adjacent a l’edifici.

El Museu de la Música oferirà actuacions de deu minuts de claqué i guitarra. L’Observatori Fabra,també una nova incorporació d’enguany, farà una observació de la lluna en grups de trenta persones.

El Museu del FC Barcelona, l’Estudi Fotogràfic Centelles o elCosmocaixa també tindran sorpreses pels seus visitants. El Museu Torre Balldovina, a Santa Coloma, el Museu de Badalonael de l’Hospitalet, també se sumaran a La nit dels Museus.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram