judici tmb

Imatge extreta de la senyal de vídeo del judici. Foto: ACN

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó un conductor d’autobús de TMB per insults racistes a una passatgera musulmana i els seus tres fills menors el maig del 2020 quan van pujar al bus al Carmel.

Així doncs, el tribunal el condemna per un delicte d’odi i a pagar 1.800 euros de multa i 4.383 euros d’indemnització a les víctimes, que haurà de pagar TMB. A més, també se’l condemna a tres anys d’inhabilitació per a ocupació docent, esportiva o de lleure.

Els fets

La dona va tenir problemes per validar una targeta i això va provocar que el conductor li digués que volia viure gratis i que se n’havia de tornar al seu país. Posteriorment, la dona i els fills es van asseure al bus i el conductor va seguir fent comentaris sobre el seu origen migrant. Al cap d’unes parades, el treballador es va dirigir a la dona i li va dir que baixés del vehicle, cosa que altres passatgers van celebrar.

Un cop al carrer, la dona anava a fer una foto de la matrícula del bus, cosa que va provocar que el conductor parés el vehicle de nou i en baixés. “Molt alterat i a crits” va insultar la passatgera amb expressions com “putos moros” o “ves-te’n al teu país”.

A més, intentava treure-li el vel del cap i li volia fer fotos amb el seu mòbil. Els tres fills van voler protegir la seva mare, però l’acusat, “a causa de la ira que el dominava”, va agafar-los pels braços per apartar-los i va estirar dels cabells a un dels menors.

En la sentència, el tribunal diu que l’acció va durar tanta estona que no es pot al·legar que l’home patís un “curtcircuit” i que no té res a veure una targeta de transport públic amb voler treure el vel a la passatgera. A més, recorda que tot i que el conductor estigués enfadat i la insultés, els renecs no haurien hagut de fer referència al seu origen nacional o religiós.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram