L’Illa de les bugaderes, patrimoni hortenc. Foto: Twitter (@AngelsBernal)

La plataforma Salvem l’Illa de les bugaderes d’Horta ha convocat un acte reivindicatiu per al 17 d’abril per seguir denunciant que el projecte urbanístic aprovat a l’illa de cases compresa entre els carrers del Llobregós i Granollers, la baixada de Can Mateu i la plaça de les Bugaderes suposa, des del seu punt de vista, que es posi en perill l’Illa de les bugaderes d’Horta.

La plataforma, integrada per l’AV d’Horta, l’AV de la Font d’en Fargues, el Grup d’Urbanisme i Patrimoni d’El Pou i el grup territorial d’Horta-Guinardó del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, i que també té el suport de la FAVB, fa mesos que denuncia que aquest espai podria perdre la seva singularitat actual, ja que el Pla General Metropolità del Carmel i Entorns només contempla la conservació de les cases protegides del carrer d’Aiguafreda i la Masia de Ca l’Eudald. Per aquest motiu demanen que l’actual projecte urbanístic s’anul·li i se’n redacti un de nou que sigui “respectuós amb la singularitat de l’entorn històric”. Concretament, el nou projecte urbanístic preveu la construcció de tres blocs de pisos entre els carrers Granollers i Llobregós on hi ha la Baixada de Sant Mateu, actualment molt estreta, i que passaria a ser un carrer més ample i de fàcil circulació.

El dia 17 la plataforma tornarà a explicar la seva reivindicació i farà una recollida de firmes per tal que es pugui celebrar una audiència pública per parlar sobre el projecte.