urant molt temps, els obrers que han treballat en la restauració de l’Hospital de Sant Pau han estat els únics privilegiats que han pogut gaudir dels secrets que amaguen les parets del conjunt modernista més important d’Europa. Gràcies a la feina intensa de quatre anys de treballs, ara aquesta obra arquitectònica de Lluís Domènech i Muntaner, Patrimoni Mundial de la Unesco, ja està oberta a tots els barcelonins i barcelonines i als visitants estrangers.
L’antic recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau va obrir les seves portes el passat  dilluns 24 de febrer, amb la presència d’autoritats com la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reading, el president de la Generalitat Artur Mas, i l’alcalde la ciutat Xavier Trias. Una obertura que ha tingut molt bona acollida, ja que en les tres primeres setmanes més de 125.000 persones han visitat el recinte. Aquells que encara no ho hagin fet, poden visitar el complex de manera lliure (8 euros l’entrada) o mitjançant una visita guiada (14 euros l’entrada).

REHABILITACIÓ EXHAUSTIVA
Els treballs de restauració i recuperació de l’antic hospital s’han fet amb la màxima cura per tal de fer lluir tots els detalls d’aquesta gran obra arquitectònica. En aquest procés hi han treballat més de 300 persones i 30 equips d’arquitectes, que han rehabilitat més de la meitat dels 12 pavellons.
La gran façana d’entrada amb forma de braços oberts, pensada simbòlicament per abraçar i acollir les persones que hi accedeixen, serà ara el punt d’entrada per als visitants. Dins del recinte, es podran descobrir els passadissos subterranis que unien tots els pavellons, el pati interior que ofereix una vista general del conjunt, i alguns dels edificis amb els seus detalls modernistes.
La rehabilitació s’ha fet respectant la idea original de l’arquitecte. L’edifici es va començar a construir el 1905 i es va acabar el 1930, un cop ja mort Domènech i Muntaner. Gràcies a l’acurat procés de restauració s’han pogut recuperar elements de l’obra original, com un terra de mosaic, que estaven intactes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram