En les darreres setmanes s’han posat en marxa diferents obres a la ciutat que formen part del Pla de Millora Integral de l’espai públic de Barcelona (PMI). Concretament es tracta de diverses actuacions als districtes d’Horta-Guinardó, Les Corts, l’Eixample, Sants-Montjuïc, Sant Martí, Nou Barris i Sarrià-Sant Gervasi.
El Pla de Millora Integral de l’espai públic de Barcelona contempla actuacions fins al 2015 de renovació integral a 65 carrers i 13 parcs. Hi ha previstes obres per a tots els districtes que suposaran una inversió total de prop de 45,57 milions d’euros. D’aquests, poc més de 40 milions d’euros es destinaran a actuacions integrals i els altres cinc serviran per fer obres en espais verds.
Aquest pla està pensat per millorar l’accessibilitat, la il·luminació, el paisatge urbà, i el manteniment dels barris per aconseguir una regeneració urbana. A més es treballa amb materials eficients per incentivar l’estalvi energètic. En total, el Pla de Millora Integral preveu la plantació de 597 arbres, la renovació de 56.000 metres quadrats de voreres i l’asfaltatge de 79.000 metres quadrats.

MILLORES A LES PLACES
Les primeres obres de millora  que s’estan desenvolupant a Horta-Guinardó són per millorar l’accessibilitat de diverses places. Es tracta d’actuacions a les placetes de Montbau i a la plaça de Raimon Casellas, a Can Baró.
A les placetes Montbau es reordenaran el conjunt de nou places compreses entre quatre carrers i al voltant de diversos blocs de pisos. Es faran treballs per millorar l’accessibilitat i per reordenar l’àrea d’aparcament de les quatre places que donen al carrer de Joan Sales. Amb l’actuació es renovarà l’enllumenat, es plantarà nou arbrat i es millorarà la xarxa de clavegueram i el paviment de les voreres, en una actuació que es preveu finalitzar al mes de setembre.
A la plaça de Raimon Casellas i entorns, al barri de Can Baró es millorarà també l’accessibilitat amb la renovació de les escales que comuniquen amb el carrer d’Albert Llanas, i s’hi instal·larà un nou ascensor. També s’eliminaran les petites escales actuals i es substituiran per rampes.

Reformant la Plaça Eivissa

Una altra de les actuacions destacades que s’estan fent al districte és la remodelació de la plaça Eivissa, nucli i centre neuràlgic del barri d’Horta. Aquests treballs van començar el  mes de setembre i contemplen la reforma de la plaça amb l’objectiu principal de donar prioritat als vianants, però compatibilitzant aquest ús amb l’accés rodat a veïns, residents i comerciants. L’actuació preveu també la col·locació de nou paviment i mobiliari urbà, la plantació d’arbrat i la renovació de l’enllumenat públic i de la xarxa de serveis.
Aquestes obres  formen part de l’estratègia de millorar determinats espais amb encant i història d’Horta-Guinardó i responen a la voluntat de posar en valor el casc antic del barri d’Horta. Les actuacions són fruit d’un llarg procés de treball participatiu amb els veïns que va començar l’estiu de 2010 i que va servir per recollir les idees i peticions dels ciutadans.
Les actuacions han provocat algunes afectacions com, per exemple, la necessitat de traslladar, a la plaça Bacardí, la ballada de sardanes, la mostra de pintures del col·lectiu d’artistes i la Fira d’Artesania, activitats que habitualment es feien a la plaça.
Les obres tenen un pressupost de més d’1 milió d’euros, i abasten tota la plaça d’Eivissa, el tram adjacent del carrer Fulton, un petit tram del carrer d’Horta i el carrer Baixada del Mercat. Les actuacions  està previst que finalitzin a principis d’estiu d’aquest mateix any.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram