votar

Els membres de les meses electorals han d’estar a les 8.00 h als col·legis electorals. Foto: Pexels

El pròxim diumenge 28 de maig els ciutadans estan cridats a les urnes per votar en les eleccions municipals. Però això no és tot, ja que alguns ciutadans han rebut una carta on se’ls informa que els hi ha tocat ser membre d’una mesa electoral.

Els presidents, vocals i suplents estan convocats a les 8.00 h del matí del diumenge al col·legi electoral corresponent. Un cop allí i en cas que la mesa es pugui constituir correctament i no hi hagi cap baixa, els suplents podran marxar.

Quant es cobra?

Aquest any els escollits cobraran 5 euros més que en les eleccions celebrades el 2019. Així doncs, els membres de la mesa electoral, formada pel president i dos vocals, cobraran 70 euros.

La seva jornada comença a les 8 h del matí i han de romandre en el col·legi electoral fins que s’acabi el recompte. D’aquesta manera, els membres de la mesa electoral sumen més de 12 hores de feina.

Es poden compensar hores a la feina?

Totes aquelles persones que hagin estat citades com a membres d’una mesa electoral tenen dret a compensar hores a la seva feina l’endemà de les eleccions. Per tant, el dilluns 29, podran reduir la seva jornada laboral fins a cinc hores per compensar les més de 12 hores de feina que comporta el procés electoral.

Quins requisits s’han de complir?

Per realitzar la funció de president o vocal, la persona triada ha de ser menor de 70 anys, tot i que a partir dels 65 existeix el dret a refusar-ho. A més, tant president com vocals han de saber llegir i escriure. D’altra banda, el president, que és l’encarregat de fer el recompte manual dels vots, ha de tenir el títol de Grau Superior o de Batxillerat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram