Imatge de la protesta del 22 de febrer. Foto: Twitter (@SalvemElsTresT1)

Gairebé un centenar de persones es van manifestar el passat 22 de febrer a davant de la seu del Districte per denunciar la situació actual dels Tres Turons.

Durant la protesta, convocada per veïns del Turó de la Rovira, Can Baró, el Guinardó i el Carmel, els veïns van mostrar el seu rebuig a la “pavimentació i urbanització de la muntanya” i a la “invasió turística” que pateix la zona.

La transformació del parc dels Tres Turons, que també arriba a Gràcia, és un dels grans reptes pendents que hi ha al districte. El govern de Barcelona En Comú va convocar l’any passat un concurs de projectes per aconseguir la transformació del parc i convertir-lo en el “gran pulmó verd de la ciutat”. Els veïns que es van manifestar el 22 de febrer, però, denuncien que el projecte inclou plans d’expropiació i l’enderrocament de 300 habitatges i critiquen “la malversació de diners públics en detriment de les necessitats bàsiques de les classes populars”. Durant la protesta també es van mostrar molestos per unes obres que han començat recentment en alguns camins de terra del Parc del Guinardó.

“LIMITACIONS D’ACCÉS”
Per la seva banda, la regidora Mercedes Vidal defensa que durant aquest mandat el projecte de transformació del parc “s’ha explicat àmpliament en diferents espais participatius” i afegeix que l’objectiu és “potenciar el seu ús ciutadà per contenir el turisme que hi ha a la zona”. “Hem fet limitacions d’accés i hi ha més agents cívics i vigilància al cim del turó”, afegeix la regidora. Sobre les obres que es van començar a fer fa uns dies, Vidal diu que “són millores al drenatge precisament per no malmetre els camins”.