Hospital de la Vall d'Hebron. Arxiu

Els treballadors de l’Hospital de la Vall d’Hebron i de la resta de centres mèdics públics de Catalunya, continuen el seu tour de force amb la conselleria de Salut, per evitar que la sanitat catalana pagui els plats trencats de la crisi econòmica i pateixi una reducció pressupostària pròxima als mil milions d’euros anuals.

Malgrat que el president de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar fa pocs dies que el pla de retallades no es concretarà fins passades les eleccions municipals del 22 de maig, representants de la Vall d’Hebron assegueren que ja s’han tancat diferents quiròfans i que s’estan reduïnt alguns serveis.

NOVES PROTESTES

Sigui com sigui, els treballadors de la sanitat pública catalana van iniciar la quarta setmana de protestes i uns 2.000 sanitaris van sortir al carrer dimecres passat a manifestar-se. Les concentracions més multitudinàries es van produir a la sortida del l’Hospital de la Vall d’Hebron, amb 300 manifestants, i a l’Hospital de Bellvitge on prop de 500 professionals van fer sentir les seves reivindicacions. Una vegada més, els treballadors de la Vall d’Hebron van portar les seves protestes fins a la Ronda de Dalt, la qual van tallar durant una estona