Les pancartes que van encendre totes les alarmes. Foto: Endavant

Temor. Aquest és l’ambient que es respira entre els veïns del Guinardó des de fa uns dies. I és que, mentre a l’altra banda de Barcelona, els veïns de Sarrià celebraven que finalment no es faran habitatges al Parc de l’Oreneta, els del Guinardó veien com Núñez i Navarro penjava pancartes inesperades a Torre Garcini i hi entrava maquinària.

Els fets s’han precipitat en els últims dies i no sembla que la polèmica hagi d’acabar aviat. De fet, tot apunta que es tracta d’una mesura de pressió de Núñez i Navarro després que l’Ajuntament cancel·lés la permuta prevista amb la constructora, que havia de canviar Torre Garcini i Can Ripoll (a Sarrià-Sant Gervasi) pel terreny del Parc de l’Oreneta. Després d’aquesta decisió –que també inclou la intenció de convertir ambdues masies en equipaments municipals–, el consistori té dos mesos per trobar una solució alternativa per compensar Núñez i Navarro, temps que la constructora sembla disposada a escurçar amb pressions com aquesta.

El mateix alcalde Xavier Trias va poder comprovar de primera mà la preocupació dels veïns el passat dissabte 13 de desembre, quan un grup força nombrós va convertir la inauguració del nou Mercat del Guinardó en una protesta en defensa de Torre Garcini. La regidora Francina Vila havia intentat calmar els ànims el dia abans davant la mateixa masia, on alguns veïns s’havien mobilitzat d’urgència. La regidora va assegurar que ara per ara la constructora no pot tirar endavant l’enderroc i que el Districte “vetllarà” per Torre Garcini.