Imatge dels líders veïnals que lluiten pel cobriment de la ronda. Foto: Districte

La lluita veïnal pel cobriment de la ronda de Dalt és una reivindicació que es pot considerar històrica, ja que fa uns 30 anys que dura. Aquesta tenacitat i constància veïnal van tenir un reconeixement el passat mes de novembre durant la gala de celebració de la 23a edició dels Premis-Horta-Guinardó.

I és que les associacions de veïns implicades en aquesta lluita (la Teixonera, Sant Genís dels Agudells, el Parc de la Vall d’Hebron, Montbau i la Font del Gos) van rebre un dels premis Horta-Guinardó que es van entregar en reconeixement a la seva tasca. Toni Mateo, implicat en aquesta reivindicació des del barri de Montbau, afirma a Línia Horta que el premi “és un bon gest que agraïm”. De fet, afegeix Mateo, la reivindicació fa molts anys que dura “però tot just ara estem al principi del camí amb la cobertura d’un tram de 180 metres”. Amb l’inici del nou mandat, afegeix Mateo, “tocarà tornar a començar perquè el passat mandat el PSC era un dels principals valedors del projecte i ara és al govern”. Tot i això, aquest líder veïnal és conscient que la cobertura no està feta “ni amb 4 o 8 anys però potser sí d’aquí 12 o 16”.

Els veïns podran tenir més informació sobre les intencions del govern en la pròxima trobada de la comissió de seguiment de la cobertura, que els permetrà reunir-se amb la tinent d’alcalde d’Urbanisme Janet Sanz abans que s’acabi el mes.

D’altra banda, els Premis Horta-Guinardó també van guardonar la Unió Excursionista de Catalunya-Horta, pel seu compromís amb Horta i Barcelona a través de l’organització de proves esportives d’alt nivell, i la Coral Polifònica del Guinardó per la promoció de la cultura i la seva participació en les activitats del barri.

LLETRES JOVES
Una setmana més tard es va celebrar l’entrega de premis del concurs Lletres Joves HG 2019. Els guanyadors van ser Pol Vouillamoz (microteatre), Hèctor Chicote (poesia), Marta Begué (slam), Rodrigo Durán (relat barceloní) i Maria Jesús Brañas (relat de gènere negre).