La història d’Horta-Guinardó i l’aigua han seguit camins paral·lels. De fet no s’entenen moltes de les característiques dels barris del districte sense tenir en compte la presència d’aquest element al seu territori. Des del Districte s’han proposat recuperar elements que fan evident aquesta relació. Una de les actuacions va ser recuperar els quatre pilars de la mina de Can Travi però, segurament, el que  crida més l’atenció són les rutes que segueixen el rastre de l’aigua a Horta-Guinardó.
Tal com ja va explicar Línia Horta en l’anterior edició, aquestes rutes van començar el 6 d’abril i s’acabaran el mes de juny. Encara queden per endavant cinc passejades per diferents racons del districte.

A TOTS ELS BARRIS
L’objectiu d’aquestes rutes, que porten per títol La ciutat de l’aigua, és fer palès que l’aigua és present a tots els barris. Per això, les cinc rutes que encara s’han de realitzar passaran per Sant Genís dels Agudells; el Baix Guinardó i Can Baró; el Carmel i la Teixonera; el nucli urbà d’Horta, La Clota i la Vall d’Hebron; i pel Guinardó. Totes elles recorreran els racons dels barris on l’aigua hi ha deixat més petjada.
La primera d’elles, el pròxim 4 de maig, serà a Sant Genís dels Agudells. Aquest barri, que s’endinsa al Parc Natural de Collserola es va construir al voltant dels torrents que travessen la zona. El recorregut començarà a la Casa Groga, i passarà per punts destacats com l’església de Sant Genís dels Agudells, la Font del Roure i la Masia de Can Soler, entre altres.
La següent ruta, el diumenge 11 de maig, pel Baix Guinardó i Can Baró començarà a la Casa de les Altures, que està situada molt a prop dels dipòsits de la Societat General d’Aigües. Sense dubte, els principals reclams seran el Parc de les Aigües i la bateria i el dipòsit del Turó de la Rovira, des d’on hi ha les millors vistes de la ciutat.
El mes de maig encara es faran dues visites més: al Carmel i la Teixonera i a Horta, La Clota i la Vall d’Hebron. En la primera, el Parc del Carmel, i en la segona, els pous i safaretjos del carrer d’Aiguafreda, els horts de La Clota i el dipòsit d’aigües pluvials seran alguns dels punts que es podran conèixer més a fons.
Finalment, l’1 de juny es farà l’última de les rutes d’aigua. Serà al Guinardó, on des de la Font Catalana, es passarà per la Torre del Suro i dels Camil, el Parc del Guinardó i la Font del Cuento.

Inscripcions per internet

Les inscripcions a les caminades s’han de fer mitjançant el següent lloc web: www.bcn.cat/horta-guinardo/rutesaigua. També és possible fer-les adreçant-se directament als centres cívics del districte. Totes tenen un preu de 5 euros, però són gratuïtes per als menors de 14 anys.
Les rutes es fan els diumenges i comencen a les 10 del matí. Tenen una durada d’entre dues hores i mitja i tres hores. Es recomana portar calçat còmode, i en les que s’endinsen al Parc de Collserola, si pot ser, calçat de muntanya o de senderisme. En totes elles també es recomana portar aigua.
Per conèixer els detalls i els punts de sortida de cada una de les rutes es pot sol·licitar informació als equipaments d’Horta-Guinardó o bé consultar el lloc web del Districte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram