Incorporar nous referents a la Barcelona turística. Amb aquest objectiu neix ‘El tour del Laberint’, una nova ruta turística que l’Ajuntament ha creat al districte en el marc de la posada en marxa dels Plans  de Turisme de Districte de la ciutat, que té com a objectiu descentralitzar el turisme i posar en valor actius turístics allunyats del centre.
El circuit que recorre ‘El tour del Laberint’ fa parada al recinte modernista de Sant Pau, declarat patrimoni mundial de la UNESCO, al parc de Laberint d’Horta, continua per la Vall d’Hebron i en el seu tram final visita el nucli de l’antiga Vila d’Horta, agregada a Barcelona l’any 1904, i la zona del mercat del barri per finalitzar a la plaça Eivissa. La ruta, que s’ofereix en castellà i anglès, costa 35 euros per a adults i 17 per als menors i està programada pels dimarts, dijous i dissabtes. Un cop els turistes finalitzin l’itinerari, poden optar per tornar amb el mateix minibús al punt de sortida de la plaça Catalunya, sempre a dos quarts de deu del matí, o bé quedar-se i gaudir de l’ambient de barri amb  la gastronomia, el comerç, la vida cultural o l’ambient dels carrers i places com a protagonistes. Aquesta nova proposta turística busca atraure l’atenció del gran nombre de visitants repetidors, ja que el 50% de turistes que visiten Barcelona al llarg d’un any ja ho han fet en una altra ocasió.

NO NOMÉS PER ALS TURISTES
Segons la regidora d’Horta-Guinardó, Francina Vila, la nova ruta “és un pas més en l’estratègia de promoció econòmica i cultural” del districte, que es vol donar a conèixer com la ‘Ciutat de l’Aigua’. També ha dit que, amb l’impuls del seu pla de turisme específic, Horta-Guinardó “se situa sobre el mapa punts d’interès i joies que s’han de conèixer més” per part dels visitants, però també dels mateixos barcelonins. “És molt important que els veïns coneguin més la història dels seus barris, i també volem que la gent de Barcelona vingui a visitar i veure els atractius d’Horta-Guinardó”, ha afirmat Vila, que subratlla que el pla també s’orienta als turistes que s’allotgen a hotels del districte, per tal que descobreixin nous atractius i punts d’interès per visitar.
L’aposta turística de la ciutat ha deixat set milions d’euros provinents de la taxa turística a la caixa de l’Ajuntament d’ençà que va entrar en vigor el novembre del 2012 i fins a finals del 2013. D’aquests 7 milions, el consistori en gestiona de forma directa 3,5, dels quals n’ha destinat 2,1 a desconcentrar l’activitat turística i als plans de turisme de districte. Durant l’any 2013 la ciutat va rebre 27 milions de visitants. Ara l’objectiu és que els nous turistes, o els que repeteixin, comencin a visitar zones de la ciutat desconegudes per la majoria.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram