La nova entitat centrarà la seva lluita en els barris dels Tres Turons. Foto: Arxiu

Tot i que la gran part de l’actualitat està marcada per la pandèmia del coronavirus, als barris de la ciutat passen altres coses. Una de les novetats és el naixement del Grup d’Habitatge dels Tres Turons (GHATT), format per un grup de veïns dels barris de Can Baró, el Carmel, la Teixonera i Sant Genís dels Agudells.

Des d’aquest nou col·lectiu expliquen que el seu naixement es produeix per denunciar que “la feina que no estan fent les institucions i els poders públics per garantir l’accés a un habitatge deixa desemparades les dones, els joves, les famílies i el conjunt de la classe treballadora”. Enmig d’un mercat de l’habitatge amb “preus abusius”, expliquen que el seu objectiu és “donar una resposta activa, acompanyament, suport i alternatives davant l’actual crisi de l’habitatge que hi ha als nostres barris”.

PISOS I CASES BUIDES
Des del GHATT també denuncien que a tots els barris que formen els Tres Turons “la quantitat de pisos i cases buides és molt gran”. Una situació que l’atribueixen a “l’especulació dels propietaris i grans tenidors”.

En aquest escenari que dibuixen, amb els poders públics sense aportar solucions, avisen que consideren legítim “l’okupació d’espais buits com a pas previ a l’assoliment d’un dret a l’habitatge universal, públic i fora del mercat”.