La fins ara regidora d’Horta-Guinardó, Mercedes Vidal, durant una roda de premsa recent. Foto: Lluís Sibils / ACN

La fins ara regidora d’Horta-Guinardó i també de Mobilitat del govern d’Ada Colau, Mercedes Vidal, ha dimitit a dues setmanes de les eleccions municipals del 26 de maig. Segons ha avançat Metrópoli Abierta i han confirmat fonts municipals a l’ACN, Vidal, que no repeteix a la llista de BComú per a aquests comicis, s’havia compromès a arribar fins a l’últim Ple i després renunciar a les seves responsabilitats.

Colau ha al·legat que Vidal dimiteix per començar a fer el “traspàs de competències” perquè la “transició” sigui “compatible” amb la vida personal. A més, l’alcaldessa ha elogiat la “transformació” en mobilitat que ha fet durant el mandat Vidal, a qui ha qualificat “d’excel·lent regidora”. El regidor de les Corts i de Comerç, Agustí Colom, ha assumit la regidoria d’Horta-Guinardó, mentre que el responsable de Gràcia i Presidència, Eloi Badia, la relleva al capdavant de Mobilitat.

La resta de partits no han tardat a reaccionar a la notícia. L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, ha afirmat que “és un indici massa explícit d’una situació de descomposició d’un projecte”, mentre que Jaume Collboni (PSC) ha dit que la dimissió de Vidal és “irresponsable” i ha demanat deixar de banda “politiqueries”. Elsa Artadi (JxCAT), per la seva banda, ha acusat Colau de “falta de transparència” per no informar en el seu moment de la decisió de la ja exregidora Vidal.