Serra, amb un exemplar del Tirant lo Blanc actualitzat. Foto: Mercè Pablo / Proa

L’escriptor hortenc Màrius Serra acaba de publicar una versió actualitzada de la novel·la de Joanot Martorell ‘Tirant lo Blanc’, un gran clàssic de les lletres catalanes que a partir d’ara es podrà llegir en català contemporani.

Després de dos anys de feina i un confinament, Serra ha posat al dia aquest clàssic amb la voluntat de fer-ne una “reescriptura completa”, sempre amb la fidelitat màxima a l’original i tenint present un lector culte. Segons explica ell mateix al pròleg, ha intentat que els canvis lingüístics siguin coherents i puguin arribar a un lector contemporani, “de manera que, com els millors àrbitres”, passi desapercebut, sense renunciar mai a l'”extraordinària riquesa verbal, que és un dels tresors del Tirant lo Blanc”.

Serra explica que aquesta edició la trobaran especialment interessant aquells lectors que hagin gaudit amb novel·les com Victus, d’Albert Sànchez Piñol, o la sèrie Joc de Trons. L’escriptor també ha dit que no es podia negar a una proposta com aquesta i que desafortunadament a la seva època d’estudiant l’obra no formava part de cap temari, malgrat ser una “novel·la extraordinària amb molts punts d’atractiu”.