Bonet és història viva de la cançó catalana. Foto: Arxiu

Maria del Mar Bonet ha escollit els Lluïsos d’Horta per donar el tret de sortida a la seva gira ‘50 anys d’escenaris’. Ho farà amb un doble concert que se celebrarà els pròxims dies 21 i 22 de desembre a partir de les nou del vespre. La gira portarà la cantant mallorquina per escenaris de tot el món durant el 2017 i acabarà amb concerts al Liceu.

Bonet, nascuda a Palma, es va traslladar a Barcelona, concretament a Horta, l’any 1966, on va combinar els seus estudis de ceràmica amb la música. Va ser en aquella època quan va començar a enregistrar els seus primers discos i a formar part de la Nova Cançó i del grup Els Setze Jutges.

A partir del 1970 la seva carrera va fer un salt de qualitat i va començar a fer actuacions i gires mundials. Alguns dels seus concerts més emblemàtics són els del Teatre Olympia de París, la celebració al Palau Sant Jordi dels seus 30 anys de dedicació a la música i els concerts a la plaça del Rei, que es van convertir en una trobada ineludible amb el públic barceloní.Al llarg dels seus 40 anys de trajectòria artística ha enregistrat més de 30 discos.