L’antiga escola Menéndez Pidal serà, tal com va avançar Betevé fa unes setmanes, una residència privada d’estudiants.

L’escola va tancar el 2012 i des de llavors, a banda d’acollir la gravació de la sèrie de TV3 Merlí, es va convertir en un niu de problemes. Diferents col·lectius d’ocupes la van ocupar durant molt de temps i els veïns van denunciar problemes d’inseguretat. El maig de l’any passat un operatiu policial va desallotjar els ocupes, en una intervenció que va acabar amb 119 persones identificades.

Ara, doncs, l’Ajuntament vol que l’edifici, de propietat privada, tingui una nova vida després de tots aquests anys d’abandonament a causa del tancament de l’escola el 2012.

Primer, però, caldrà fer una modificació de l’actual pla urbanístic per tal que el projecte tiri endavant. A canvi d’aquesta modificació perquè es pugui fer la residència, la propietat ha acceptat cedir una part del terreny perquè s’hi facin pisos de protecció oficial. En aquests nous edificis també està previst que els baixos es destinin a equipaments per al barri. Des de l’Associació de Veïns de Sant Genís expliquen a Línia Horta que la intenció és que els joves del barri hi pugui tenir el seu espai per poder tirar endavant els projectes que impulsen.