Imatge de les obres del nou dipòsit pluvial del Carmel-La Clota. Arxiu/Cristian Gómez

Des del dissabte, els cotxes que han volgut transitar per l’avinguda de l’Estatut, dirigint-se cap a la Ronda de Dalt, hauran comprovat que se’ls desvia pels car­rers Porto i Jerez. Aquest tall de l’avinguda de l’Estatut -només en sentit ascendent- es deu a les obres de construcció del dipòsit pluvial del Carmel-La Clota.

Aquest gran projecte provocarà el tall de circulació a l’avinguda de l’Estatut, entre les places Botticelli i Estatut, en el que queda de mes de juliol i durant tot el mes d’agost. A partir de setembre,el pas de vehicles es restituirà a l’avinguda de l’Estatut i, llavors, es tancarà el carrer Jerez.

VÀRIES AFECTACIONS

La restricció de trànsit a l’avinguda de l’Estatut durant l’estiu provocarà diversos canvis als car­rers afectats. Per una banda, es trasllada la parada d’autobús de la Línia 10, que s’ubicarà al carrer Porto. També es reubicaran els contenidors de la brossa del car­rer Jerez i s’anul·laran les places d’aparcament per tal que el carrer pugui absorbir tot el trànsit que circula normalment per l’avinguda. A més, i per últim, s’invertirà el sentit de circulació del camí de l’Església.

MENYS INUNDACIONS

La construcció del dipòsit pluvial del Carmel-La Clota se centrarà durant aquest mes en les obres del nou col·lector de la Rambla del Carmel, que són les tasques que provocaran aquests talls de trànsit a l’avinguda de l’Estatut.

El nou dipòsit pluvial s’està construint a la part superior del que històricament havia estat la Riera d’Horta, una xarxa d’aigües subterrànies amb importants insuficiències. De fet, són habituals les inundacions en aquesta zona del districte, afectant sobretot al barri de la Clota i a carrers com Tajo o Cartellà.

El nou dipòsit permetrà retenir momentàniament les aigües que arribin dels carrers Torrent Garrofers, Riera Marcel·lí, Riera Pedro Antonio de Alarcón i Llobregós, per tal de desguassar-les de manera controlada a la depuradora i, d’aquesta manera, evitar les constants inundacions.