Les entitats denuncien dèficits constitucionals sobre el dret a l’habitatge. Foto: Arxiu

Un grup d’entitats, entre les quals hi ha la FAVB, la Taula d’Entitats del Tercer Sector, la Fundació Arrels, la PAH Barcelona o el Sindicat de Llogateres, han presentat recentment a l’Ajuntament el projecte per crear el Centre contra l’Assetjament Immobiliari-Oficina Antimobbing (CCAI), una de les principals propostes que les entitats socials havien posat damunt la taula quan es va firmar la ‘Crida a un pacte per a l’Habitatge 2020-2030’.

L’objectiu d’aquest projecte, plantejat com un punt de partida, és, segons expliquen les entitats, “pal·liar un dels dèficits més importants en matèria de defensa del dret constitucional a l’habitatge”. El CCAI, afegeixen, “vol ser un centre de referència i de gestió comunitària entre les entitats socials i l’Ajuntament entorn de les problemàtiques de l’habitatge”. Així doncs, aquest centre, un cop estigui creat, oferirà assessorament jurídic, mediació i prevenció en els conflictes, inspecció i trasllat de sancions i suport jurídic per a iniciatives legislatives, entre d’altres.

En paral·lel, a la reunió feta entre els representants de les entitats i de l’Ajuntament, també es va reprendre la demanada per impulsar les taules d’habitatge obertes per districtes. Les entitats van reclamar la creació de la figura d’un tècnic de districte especialitzat en habitatge “per establir ponts amb els col·lectius afectats i fer el seguiment dels conflictes, que es preveu que incrementaran a causa de la situació excepcional de la Covid-19 i la crisi econòmica conseqüent”.