Can Crehuet està situada al número 12 del carrer de Porto. Foto: Arxiu

La Coordinadora d’Entitats d’Horta i el Consell de la Joventut d’Horta-Guinardó i el Districte ja han signat el conveni per a la gestió cívica de Can Crehuet, des d’on les dues entitats organitzaran diferents activitats per dinamitzar el teixit associatiu de la zona.

Tot i això, les entitats només es podran instal·lar a la planta baixa, ja que a la de dalt la seguretat no està garantida. I és que la casa, comprada per l’Ajuntament a finals de maig després que mesos abans havia saltat l’alarma que podia ser enderrocada, necessita una reforma en profunditat. A l’espera de decidir el futur definitiu de l’edifici, s’ha tirat endavant aquesta cessió a les dues entitats, que s’hi instal·laran quan s’hagin fet les reformes que cal fer. En el futur l’edifici podria passar a ser definitivament un espai per a les entitats, ja que és una reivindicació del teixit social i associatiu hortenc.

D’altra banda, fa uns dies es va detectar la presència d’okupes a la casa. Tot i això, la Guàrdia Urbana va ser alertada amb rapidesa i les persones que havien entrat a la casa van marxar de seguida.