Defensem Bloc 17 es mobilitza des de fa dies. Foto: Twitter (@defensembloc17)

L’associacionisme juvenil d’Horta ha passat a l’acció des de fa unes setmanes per lluitar contra la possible pèrdua de l’emblemàtic Bloc 17, l’històric edifici del número 17 de la plaça d’Eivissa que des de fa 30 anys gestionen les entitats de joves del barri. El motiu, que el BBVA, que és el propietari de l’edifici, el vengui. És per això que totes les entitats agrupades al voltant del Bloc 17 han creat la plataforma Defensem Bloc 17.

Des de Bloc 17 denuncien que, no només la seva presència a l’edifici “ve de lluny”, sinó que també hi ve la seva “legitimitat”. I és que recorden que quan va morir l’antic propietari, que va llegar l’edifici a la fundació de Caixa Catalunya, “va deixar per escrit la seva voluntat que fos empleat per a la promoció de l’associacionisme i la cultura catalana”.

En el marc de la seva reivindicació, la plataforma va ocupar el passat 30 de novembre la seu del BBVA a Catalunya per mostrar el seu rebuig a la possible venda de l’edifici. Després d’aquesta ocupació, sembla que el BBVA estaria disposat a acceptar una oferta de compra per part de l’Ajuntament, cosa que significaria una victòria important per a la plataforma. Una de les seves portaveus, Irene García, afirma a Línia Horta que “després de l’ocupació, la venda a un privat ha quedat aturada, tot i que tampoc tenim garanties que el Districte pugui acabar comprant l’edifici, malgrat que el BBVA hi estigui disposat”. Per la seva banda, el Districte ha mostrat la seva predisposició a buscar una solució, tot i que no necessàriament ha de passar per la compra del Bloc 17. De fet, l’opció que fins ara es contemplava era buscar un altre espai al centre del barri. La incògnita sobre el futur d’aquest edifici es podria resoldre el dia 14, quan es farà una reunió entre el Districte i el BBVA.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram