Les dues primeres setmanes de rebaixes han donat una petita treva als comerciants d’Horta-Guinardó. “Els primers dies vem tenir molta afluència de gent però últimament està una mica més parat”, explica a aquesta publicació el president de l’Eix Maragall, Joan Romero.

Els botiguers de proximitat estan fent tot el possible per incentivar la compra oferint rebaixes que arriben ja fins al 50% en alguns establiments. En aquest sentit, el president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca, explica a aquest periòdic que “ara per ara, on s’està observant un major augment de les vendes és a les botigues de roba, sabateries i equipament de la llar”.

Manuel Arias, president de Cor d’Horta i Mercat, ratifica aquesta pujada de les vendes en calçats i equipament personal. “Com que últimament està fent més fred la gent s’està animant a comprar roba d’abric”, assegura a Línia Horta.

Esmeralda Honrada, propietària de la sabateria del carrer Mestre Serradesanferm número 1, comenta que “durant la temporada venc bastantes sabates però aprofito les rebaixes per oferir algun descompte perquè no m’agrada arrossegar models d’altres temporades”.

Es tracta d’unes rebaixes tant sucoses que n’hi ha que s’esperen a aquests dies per endur-se productes de qualitat a un preu significativament més reduït. “La gent ja no té el mateix poder adquisitiu que fa uns anys per això mira molt abans de comprar i s’espera a les millors ofertes”, explica Arias.

LES REBAIXES HAN CANVIAT

Els comerciants recorden amb un somriure la típica estampa de dues persones estirant de banda i banda d’una mateix peça de roba per endur-se-la a casa. “Abans les rebaixes eren una cosa desaforada amb clientes estirant de les mànigues d’un jersei. Ara ha canviat molt i els clients ja no compren de manera irracional sinó que només busquen allò que de veritat necessiten i comparen molt els preus”, assenyala Gasca.

En aquest sentit, Joan Romero concreta que “abans les rebaixes eren la punta del cim de la campanya de Nadal que fins i tot eclipsaven les vendes durant les festes”.

Els comerciants apunten a que el poc moviment durant les rebaixes pot estar provocat pel fet de que durant l’any es duen a terme diversos descomptes i promocions: “abans la gent esperava aquests dies amb entusiasme però el fet que durant tot l’any estiguem fent virgueries per incentivar el consum ha propiciat que es perdi una mica l’impacte d’aquests descomptes”. Tot i així, els comerciants no desisteixen i confien en que fins el 6 de març els clients s’animin a visitar les botigues de proximitat d’Horta-Guinardó.