Les associacions de veïns uneixen forces. Foto: Twitter (@CoordinadoraHG)

La unió fa la força. Aquest és el lema que a finals de febrer van tornar a posar en pràctica les 12 associacions de veïns del districte durant una trobada que va servir per reactivar el paper de la Coordinadora d’Associacions d’Horta-Guinardó.

La Coordinadora està formada per les associacions de veïns de Can Baró, la Font d’en Fargues, Montbau, Baix Guinardó, Teixonera, Sant Genís dels Agudells, Vall d’Hebrón, Guinardó, Horta, el Carmel, la Clota i la Font del Gos. Des de l’entitat afirmen que “el treball coordinat” de les associacions federades “és essencial per enriquir amb una mirada més àmplia la nostra visió conjunta de la ciutat”. Durant la trobada es va acordar treballar conjuntament els temes transversals que afectin tots els barris.

El president de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Horta, Mokhtar Ayouni, afirma a Línia Horta que la trobada va ser “molt positiva” i destaca que servirà “per unir forces”. Ayouni afegeix que les dues principals qüestions que es van tractar van ser l’accessibilitat i la mobilitat. “Volem que siguin les principals peticions per als pressupostos participatius”, afirma el president de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Horta.

Precisament, sobre els pressupostos participatius, Ayouni afirma que la partida per al districte sobre la qual podran decidir els veïns, que és de vuit milions d’euros, representa “pocs diners”.