Esperit Sant

L’església actual s’haurà de fer de nou i serà més petita. Foto: Google Maps

L’Arquebisbat va confirmar ahir en una roda de premsa que l’església de l’Esperit Sant, situada al número 401 de Travessera de Gràcia –a tocar del barri de la Sagrada Família–, es reformarà perquè en una part de la finca on es troba hi hagi espai per acollir un centre universitari de la Fundació Blanquerna.

El projecte, va assenyalar l’Arquebisbat, preveu que el temple i els usos parroquials es quedin amb una mica més de 700 metres quadrats de l’espai i que, per part seva, la nova facultat de Blanquerna tingui més de 4.000 metres quadrats.

Fa poc més d’una setmana, els feligresos de la parròquia van assegurar a Línia Eixample que la cessió de l’espai suposarà que l’església es converteixi en “un temple de culte” bastant més petit. Tal com van alertar, “els feligresos no sabrem on anar a missa i el temple no serà prou gran per acollir els assistents a les celebracions”. Per part seva, l’Arquebisbat, però, va afirmar ahir que les noves instal·lacions faran que sigui compatible l’activitat de la universitat amb la “missió pastoral i celebrativa de la parròquia”.