Una imatge de l’acte de balanç del Pla de Barris celebrat el passat 3 de maig. Foto: Twitter (@AdaColau)

El Saló de Cent de l’Ajuntament va acollir el passat 3 de maig una trobada entre diferents representants del govern municipal, amb l’alcaldessa Colau al capdavant, i veïns dels barris més afectats per les desigualtats per fer un balanç de la situació del Pla de Barris. Una de les crítiques més contundents per l’estat del desplegament d’un dels projectes estrella del govern municipal va arribar des de l’Associació de Veïns de la Teixonera.

“Ara com ara a la Teixonera no s’ha fet res de tot el que contempla el Pla de Barris. Reunions, moltes, però els objectius tots incomplerts”, afirma el president d’aquesta entitat, Lluís Cairell, en declaracions a Línia Horta. Cairell considera que, durant aquests tres anys de govern de Barcelona En Comú, les millores a la Teixonera pràcticament no s’han notat.

Durant la trobada celebrada a l’Ajuntament, aquest representant veïnal va lamentar que tot just ara s’han començat a fer les obres de les escales mecàniques i que la construcció de la guarderia que necessita el barri, i que és una de les principals reivindicacions dels veïns, quedarà ajornada pel següent mandat. “La realitat és que es parla molt, però està tot aturat i no es fa res. Estem molt descontents perquè a la Teixonera no tenim ni locals per a les associacions”, lamenta Cairell.

COMISSIONS D’AVALUACIÓ
Les queixes veïnals van provocar que el PSC hagi exigit la creació de comissions d’avaluació i seguiment del Pla de Barris als districtes. Els socialistes consideren que “el Pla de Barris és una de les mesures més importants de Colau i la realitat és que s’ha convertit en un cul de sac on va a parar tot allò que anuncia el govern que farà i que, moltes vegades, queda en un anunci”.

Per la seva banda, des del PDeCAT van afirmar que demanaran al govern “que detalli l’estat de l’execució de la inversió prevista de 150 milions d’euros. Volem saber què és el que realment s’està fent”. Uns 150 milions que són la partida per a tots els barris que formen part del projecte.