El 25 d’octubre es posarà en marxa la regulació dels accessos a la zona monumental del Park Güell, que contempla l’accés gratuït tant per als veïns i les escoles de la zona com per a la resta de barcelonins després d’un registre previ.

Durant la segona setmana de setembre, els veïns dels barris del Carmel, Can Baró, El Coll, Vallcarca-Penitents i La Salut rebran una carta que els informarà de com obtenir la targeta d’accés lliure al parc. El tràmit es podrà fer trucant al 010, a través del portal de tràmits de l’Ajuntament o anant a les oficines d’atenció al ciutadà d’Horta-Guinardó, de la plaça Sant Miquel o de Gràcia.

Per altra banda, a l’octubre el consistori posarà en marxa la iniciativa Gaudir+BCN, que permetrà que tots els barcelonins puguin registrar-se per tenir accés gratuït al parc. El tràmit, que s’ha de fer a l’oficina d’atenció de la plaça Sant Miquel, permetrà retirar una entrada gratuïta diària per visitar la zona monumental del parc i reservar una visita guiada anual i gratuïta per la ciutat.

Per a la resta de visitants, l’entrada general anticipada costarà 7 euros amb IVA inclòs, tot i que hi ha diversos descomptes per a grups i col·lectius determinats.

A més, les escoles barcelonines podran entrar de forma gratuïta al recinte monumental. Els ingressos de les entrades es destinaran al manteniment de tot el recinte.