Primers contactes del districte i els diferents agents implicats > Turisme de Barcelona vol cobrar entrada

Imatge de l’entrada del Park Güell pel carrer Olot

A finals de juliol es va establir la Taula de Treball del Park Güell, que neix amb els principals objectius d’aprovar un pla integral que permeti ordenar els usos del parc, protegir el seu valor patrimonial, potenciar l’espai com una zona verda de referència a la ciutat i vetllar per una bona mobilitat al seu entorn.

La primera reunió d’aquesta Taula va tenir un caire purament polític i institucional amb una trobada entre la regidora de d’Horta-Guinardó, Francina Vila, i la seva homòloga a Gràcia, Maite Fandos, però en les trobades successives, que es duran a terme a partir d’aquest mateix mes, ja s’incorporaran els diferents agents implicats en aquest procés com són entitats de veïns, turoperadors, representats del sector del taxi i organismes  guvernamentals com Turisme de Barcelona.

EIXOS PRIORITARIS

Malgrat el posicionament fet públic fa poques setmanes per Turisme de Barcelona, que s’ha mostrat partidari de cobrar una entrada als turistes que visitin el parc, les primeres reunions de la Taula de Treball aparcaran aquest polèmic tema i n’abordaran d’altres com la mobilitat a l’entorn i l’interior del recinte, així com del seu manteniment. En aquest sentit, trobar una solució definitiva per a la parada de taxis del carrer Olot (La Salut) i els col·lapses que creen les riuades d’autocars plens de turistes que s’aturen improvisadament a la carretera del Carmel, són aspectes prioritaris per al districte.

EL MOLL DE L’OS

Tot i que les negociacions arrenquen amb temes menys compromesos ningú dubta que la gran qüestió que s’ha de decidir és si es regularà l’accès al recinte dissenyat per Gaudí. Durant la campanya electoral, l’aleshores candidat Xavier Trias va defensar un Park Güell per als veïns tot i que reconeixia que calia regular l’entrada de turistes d’alguna manera. Aquesta postura no ha variat i l’Ajuntament continua considerant que el manteniment del recinte té un cost molt alt per la ciutat i no descarta cap possibilitat per obtenir vies de finançament. Ni tan sols s’ha desestimat recuperar parcialment el pla que la regidora Imma Mayol,  va dissenyar durant la darrera legislatura. En tot cas, fonts dels districtes de Gràcia i Horta-Guinardó implicades en aquest procés han deixat clar que no es prendrà cap decisió que no compti amb un ampli consens entre totes les parts implicades en la Taula de Treball.