Horta tindrà recollida de residus porta a porta. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament té previst estendre el sistema de recollida de residus ‘Porta a Porta’ a tres barris més de la ciutat entre l’any que ve i el 2022. Un d’ells és Horta, mentre que els altres dos són Sant Antoni (Eixample) i Sant Andreu de Palomar (Sant Andreu). Aquest mètode consisteix a deixar els residus separats davant la porta de casa seguint un calendari preestablert per a cada fracció.

Des del consistori defensen que aquest sistema és clau per aconseguir augmentar la xifra de residus que es reciclen i posen d’exemple el cas de Sarrià, on el porta a porta funciona en una part del barri des de fa tres anys. Allà, expliquen des de l’Ajuntament, s’ha passat d’un índex de recollida selectiva del 37% al 60%.

OBJECTIU: EL 55%
Cada barceloní genera uns 500 quilos de residus cada any i d’aquests només se’n recicla el 38%, un índex de recollida que fa anys està estancat. Actualment dues terceres parts dels residus plàstics van al contenidor de rebuig i només es recicla un terç del residu orgànic. “Per assolir els objectius que marca la directiva europea d’una recollida selectiva del 55% al 2025, cal fer aquest canvi de model per fer augmentar el reciclatge a la ciutat”, afirma el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, que també remarca que la recollida selectiva és més econòmica.