El mes de maig, com cada any, Horta-Guinardó s’inunda de música clàssica. I aquest any ho fa rememorant una fita històrica de la ciutat i del país com és el Tricentenari de 1714. Precisament va ser aquell any quan es van assentar les bases de l’harmonia, un fet que el 15è cicle Clàssica a Horta-Guinardó recordarà.

El primer concert, l’inaugural d’aquesta edició de la Clàssica, serà el pròxim dijous 8 de maig, a la seu del Districte. Comptarà amb diversos intèrprets i amb un programa de Mozart, Scarlatti, Coccherini i Haydin entre d’altres. La música que va marcar els inicis del segle XVIII és el barroc, i per això, autors destacats de l’època seran molt presents en aquest cicle.

Una de les característiques de la Clàssica és la diversitat d’espais en el quals es fan els concerts i representacions. La majoria d’equipaments públics del Districte acolliran entre els mesos de maig i juny algunes de les propostes del programa. És el cas del Centre Cívic del Guinardó, on el 15 de maig es farà un concert de flauta travessera barroca, amb música del 1714, a càrrec de Laia Saperas i Marisa Badia. O del Centre Cívic Teixonera, on el 18 de maig es farà una audició familiar amb el títol Catalunya 1714: La connexió francesa. També hi haurà propostes de guitarra, de dansa i violoncel entre altres.

El cicle es clourà el 19 de juny amb un concert de l’Orquestra de Cambra Barroca de Barcelona, amb Meritxell Tiana com a concertino i la soprano Esther Ribot.

L’ORIGEN DE L’HARMONIA

El 1714, el matemàtic Joseph Sauver va descobrir la sèrie harmònica, un principi físic a partir del qual es va poder desenvolupar l’harmonia. Per commemorar aquesta fita s’ha preparat un audiovisual didàctic que es podrà veure a tots els equipaments.

Aquest audiovisual forma part d’un programa d’activitats complementàries entre les quals hi haurà també una ruta musical per conèixer la música de carrer del 1700 o un taller d’iniciació a la dansa barroca. Tota la programació i els espais del cicle es poden consultar al lloc web del Districte.

EL CARMEL S’OMPLE DE CINE

També ben aviat comença el cicle El cel del Carmel, on tot és possible!, al Centre Cívic el Carmel. Es tracta d’un seguit de projeccions i activitats relacionades amb el món del cinema, com un taller de ràdio amb La guerra dels mons com a protagonista, una gimcana de cinema o una activitat de bandes sonores. El cicle comença el 5 de maig i acabarà el dissabte 17.