Alguns dels autors del mural davant de la seva obra. Foto: La Nau

L’extens mur, concretament de 15 metres, que hi ha al passeig Maragall amb el carrer Tajo presenta des de fa uns dies un nou i millorat aspecte. I és que principalment exalumnes, però també professors i col·laboradors de l’escola d’art La Nau hi han pintat un mural en homenatge al pintor Ramon Casas per commemorar el 150è aniversari del seu naixement.

L’obra artística està formada per 13 personatges caracteritzats d’època que representen els comerços que han apadrinat la iniciativa i s’ha fet a través del cartellisme modernista, fent honor així a un dels aspectes més importants de l’obra del pintor, els cartells.

L’obra és una reinterpretació d’un dels quadres més famosos de l’artista, ‘Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem’ -pintada l’any 1897’-, que representa al mateix Casas i a Pere Romeu, barman de la famosa cerveseria Els Quatre Gats, pedalant amb un tàndem amb la silueta de Barcelona al fons. En aquesta reinterpretació hi apareixen el mateix Casas, Santiago Rusiñol i personatges ambientats d’època com ara un pastisser, un cambrer, un cuiner o un ferreter.

La directora de l’escola, Montse Font, ha explicat a Línia Horta que el mur ha aixecat molta expectació al barri. “Molta gent passa expressament per la zona per mirar-lo i al carrer i a les botigues la gent en parla. Està agradant molt”, afirma Font.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram