Barcelona Health Hub 2022

Jaume Collboni durant la inauguració del Barcelona Health Hub Summit 2022. Foto: Ajuntament

El Recinte Modernista de Sant Pau ha acollit la cita de referència internacional en salut digital, el Barcelona Health Hub Summit 2022. És la quarta edició d’aquesta trobada sectorial que aborda els principals reptes i oportunitats que s’estan generant en el sector, molt present a la ciutat, ja que el 13% de les empreses de nova creació combinen salut i tecnologia.

Durant la inauguració de la jornada Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de Barcelona, ha destacat que “l’Ajuntament ha fet una aposta estructural en favor del talent emprenedor i científic, on la salut digital, la biotecnologia i la indústria farmacèutica tenen un paper destacat”. També ha posat en relleu la col·laboració existent entre l’Ajuntament i el BHH per tal de promoure l’ecosistema. I ha aprofitat l’avinentesa per felicitar l’associació per l’acord al qual han arribat amb la Fundació Hospital de Sant Pau per rehabilitar un nou pavelló que els permeti ampliar les instal·lacions al recinte.

El director general d’Innovació i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà, també present en la inauguració de la jornada, ha destacat la importància de les empreses dedicades a les ciències de la vida, que actualment són 1.300 a Catalunya i representen el 9% del producte interior brut. També ha destacat la importància de vincular tota aquesta innovació a la sostenibilitat.