Els veïns han gaudit d’una nova edició de la festa. Foto: Twitter (@YagoAlonsoBCN)

Horta va celebrar entre els passats dies 7 i 16 de setembre una nova edició de la seva Festa Major, que com cada any va aconseguir que els hortencs poguessin gaudir d’un programa farcit de tot tipus d’activitats.

Així doncs, la Festa Major va arrencar el dia 7 amb diferents actes, entre els quals va destacar el Sopar Groc Solidari pels presos polítics i els exiliats. L’endemà va arribar el moment d’una de les novetats de la Festa Major, la primera Trobada Scooterista d’Horta, organitzada pel col·lectiu Reducte Hortenc i que també va incloure un vermut. El mateix dissabte dia 8 també es va celebrar la cercavila pel barri i el pregó. Enguany l’encarregada de la seva lectura va ser l’exnedadora hortenca Erika Villaécija. Tot seguit, la mostra de balls tradicionals de l’Equador va acabar d’animar el dia, que es va tancar amb el sopar a la fresca de l’Ateneu Hortenc i el Foment Hortenc i el Gran Ball de Festa Major.

L’endemà, el dia 9, va arribar el torn d’una altra de les grans tradicions de la Festa Major, les Matinades. Una estona més tard els més petits van gaudir del Sant Gla, mentre que a les 12 la bodega Casa Leto va animar el migdia amb el Vermuleto electrònic. El dia es va acabar amb el correfoc infantil.

RECTA FINAL
Els dies 10 i 11 van ser els més tranquils de la Festa Major. Després de la diada el ritme de la celebració va tornar a créixer amb les havaneres i el cremat al Parc de les Rieres d’Horta i el sopar de carmanyola i el quinto popular a la plaça Masies.

El dia 13 va arribar un dels actes més particulars de la Festa Major, el cinquè Concurs de Beure en Porró d’Horta.

Els últims tres dies de la Festa Major van estar farcits d’actes. El dia 14 va tenir lloc la ruta guiada del carrer Campoamor, les Masies d’Horta i la Clota. També va ser un dia amb música i ball, amb el jazz i el swing al carrer de Tajo.

El penúltim dia va ser el torn d’un dels moments més esperats de la festa amb la celebració de la tercera Fira de Cervesa, que va durar tot el dia. El mateix dia també es va fer el concurs de paelles i el Gran Vermut de Festa Major. El comiat de la festa va ser el dia 16, on va destacar la segona Diada Castellera, la Festa Rumbera de la plaça Eivissa i la traca final amb la pirotècnia que va omplir el barri de llum i colors.