El nou parc urbà que uneix els barris d’Horta, la Clota i la Vall d’Hebron ja s’ha inaugurat. Aquest passat dissabte, l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias, va ser l’encarregat de presidir el tret de sortida d’un nou eix vertebrador que pretén facilitar que Collserola “entri a la ciutat”.

Amb aquestes paraules va definir el nou espai l’alcalde, que va reiterar que el projecte “és un exemple de com la natura pot entrar a la ciutat”. Els mateixos veïns han estat els encarregats de batejar l’espai amb el nom de Parc de les Rieres. Un parc que, a més, ha permès incorporar a la xarxa pública nous equipaments per millorar els serveis vinculats amb la neteja viària i amb la gestió del cicle de l’aigua de Barcelona perquè la ciutat funcioni correctament.

El parc i els equipaments subterranis s’ubiquen a l’àmbit format per la plaça de Botticelli, la plaça de l’Estatut, l’avinguda de l’Estatut i el carrer de Jerez. Un espai que compta, a partir d’ara, amb pistes de ­petanca, un circuit de salut i una zona de jocs infantils del tot ­accessibles.

Els veïns ja han mostrat la seva satisfacció pels resultats finals de les obres, les quals han permès oferir al districte un ­espai de lleure totalment renovat.