Un dels objectius estratègics de l’Ajuntament per a aquest 2014 és potenciar nous punts d’interès turístic a tota la ciutat, amb especial atenció en aquells districtes que actualment atrauen menys visites.

En aquesta aposta per descentralitzar el turisme, hi jugarà un paper fonamental el districte d’Horta-Guinardó, que juntament amb els districtes de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, ha participat en el pla pilot d’elaboració de Plans de Turisme de Districte.

Aquest projecte, que es va presentar a finals del 2013, ha permès fer un nou mapa del turisme a la ciutat, amb els diferents reclams turístics de cada districte. Durant la presentació, la regidora d’Horta-Guinardó, Francina Vila, va destacar el vessant social i ciutadà que aportarà aquesta estratègia a tot el territori i va assegurar que “ajudarà els districtes a trobar un relat compartit i farà que els veïns se sentin interpel·lats, es facin seu aquest relat i el puguin explicar a la gent que ens visiti”.

A Horta-Guinardó, on la feina va començar abans i el 2012 ja es van presentar els primers objectius de promoció del turisme al districte, hi ha dues grans línies d’actuació. D’una banda, el projecte Horta-Guinardó de cinema, que vol potenciar aquells espais que han estat platons de produccions cinematogràfiques. De l’altra, l’eix format pel Park Güell, el Turó de la Rovira i l’Hospital de Sant Pau, el qual vol oferir una altra mirada de la ciutat als turistes. Amb la pròxima obertura de l’hospital (veure pàg. 11), aquest pla adquirirà ara un nou impuls.

EL TURÓ, PUNT ESTRATÈGIC

En les dues línies d’actuació hi juga un paper fonamental el Turó de la Rovira, un emplaçament en el qual s’hi van fer reformes per recuperar les bateries antiaèries construïdes durant la Guerra Civil espanyola. El turó de la Rovira, a més, forma part del projecte del Parc dels Tres Turons.

Aquest parc és un projecte històric de la ciutat basat en netejar i coordinar la gran zona verda que formen el turó de la Creueta del Coll, el turó del Carmel, i el Turó de la Rovira. Un projecte però, que no s’ha fet realitat. Amb la intenció de revitalitzar el turisme, l’Ajuntament podria ara recuperar la idea i tirar-la endavant.

Segons informa El Periódico, l’Ajuntament destinarà 3 milions d’euros per recuperar aquest projecte i potenciar aquesta zona com una balconada de la ciutat. Segons el mateix diari, el consistori té previstos dos projectes. D’una banda la reurbanització de la balconada de Barcelona, en la qual hi invertirà 1,5 milions d’euros, i de l’altre la millora dels accessos a la bateria antiaèria del Turó de la Rovira, amb un pressupost de 1,8 milions.

Si el projecte es fa realitat, el districte podria desenvolupar una de les principals rutes turístiques de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram