La percepció de seguretat al districte, però, és més baixa. Foto: Arxiu

L’‘Enquesta de Victimització’ que elabora anualment l’Ajuntament mostra com Horta-Guinardó és el districte de la ciutat amb menys víctimes de delictes.

Així es pot observar a la classificació per districtes, que assenyala que un 16,6% dels habitants d’Horta-Guinardó afirmen que van ser víctimes d’un delicte durant el 2013. La xifra mostra com el districte se situa quatre punts per sota de la mitjana de la ciutat, que té l’índex global al 20,8%. És a dir, un de cada cinc barcelonins va ser víctima de delicte. A l’altre extrem, amb deu punts percentuals més, s’hi troba Ciutat Vella (26,3%).

Tot i liderar aquest rànquing, l’enquesta també mostra com la percepció de seguretat a Horta- Guinardó és baixa si es compara amb els delictes que s’hi acaben produint, ja que ocupa la sisena posició del total de 10 districtes, amb una dècima per sobre de la mitjana. Aquesta classificació l’encapçalen les Corts, Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia.

MILLORA GENERAL
La xifra de l’índex global de barcelonins que va ser víctima d’un delicte (20,8%) durant el 2013 mostra una caiguda de quatre punts i mig respecte als anys 2009, 2010, 2011 i 2012, en els quals va oscil·lar entre el 24,2% i el 25,6%.

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha valorat de forma positiva aquestes dades després de considerar que estar al voltant d’un índex del 20% és “raonable”. Tot i això, ha remarcat que el consistori continuarà treballant per reduir aquesta xifra.