La seu dels Lluïsos és al carrer Feliu i Codina. Foto: Arxiu

Dues de les entitats amb més història d’Horta, els Lluïsos i el Foment Hortenc, han denunciat recentment que, en el marc del pla de protecció del nucli antic d’Horta, que implica una modificació del Pla General Metropolità, l’Ajuntament ha decidit canviar la qualificació urbanística de les seves seus. Concretament, passarien a ser considerades com a equipaments privats.

El president dels Lluïsos, Miquel Àngel Aguilar, i el del Foment Hortenc, Josep Lluís Santamarta, han denunciat a través d’una carta pública que si s’acaba modificant la qualificació urbanística de les seus de les entitats, situades als carrers Feliu i Codina i Alt de Mariner, això suposaria un “perjudici greu” a causa de “la pèrdua d’edificabilitat i, en conseqüència, la pèrdua de valor dels solars i les finques edificades”. Aguilar i Santamaria també deixen clar que, com a presidents d’aquestes entitats, estan “obligats a defensar la integritat” del seu patrimoni, “conservant-ne el valor, pensat en les generacions futures de socis”.

Aguilar i Santamaria recorden que tant Lluïsos com el Foment Hortenc “són associacions culturals sense ànim de lucre”, però afegeixen que “no es pot descartar que en el futur pugui ser necessari prendre decisions que afectin la propietat de les finques”.

REUNIÓ AMB EL DISTRICTE
El passat 5 de març, Lluïsos i Foment Hortenc es van reunir amb representants del Districte per traslladar-los la seva preocupació. Durant la trobada, els representants municipals van defensar la nova qualificació urbanística i van argumentar que el pla de protecció també beneficia les seus de les dues entitats, perquè passaran a ser part d’una zona protegida i això blinda el seu futur en les condicions actuals.