Foto: Partit Popular

El cobriment de la Ronda de Dalt al seu pas pel districte d’Horta-Guinardó és una de les propostes estrella del Partit Popular al districte. Aquest cobriment també s’estendria als trams que travessen les Corts, Gràcia i part de Nou Barris. El seu líder, Alberto Fernández Díaz, ha denunciat que el conjunt d’administracions que participen en el finançament i manteniment de la rondes (el Consell Comarcal Barcelonès, la Generalitat i els ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià) ha dismunuït la inversió en aquestes en prop d’un 30% durant la darrera legislatura. A banda de cobrir-la, l’alcaldable del partit conservador proposa “incrmentar el nombre de carrils i voreres de les rondes per evitar que es col·lapsin en cas d’accident”, així com millorar la senyalització i la informació, retolant-la també en castellà.

MILLORES A SANT GENÍS

En un altre ordre de coses, Fernandez Díaz també pretén dur a terme un seguit de millores urbanes a Sant Genís dels Agudells, per així ajudar a compensar el barri per no haver estat beneficiat amb l’última convocatòria de la Llei de Barris. El líder del PP a Barcelona considera que Sant Genís necessita nous equipaments i més inversions que possibilitin la instal·lació d’ascensors als edificis que encara no en tenen. Segons Fernández Díaz, al barri “ hi ha deu comunitats on hi viu gent gran que requeririen la instal·lació d’ascensors donat que són edificis de quatre o més plantes”.

EL MERCAT, A LA LLOSA

Per últim, des del PP es reclama “el compliment dels acords promesos als veïns” com el trasllat del Mercat de la Vall d’Hebron al solar municipal de la Llosa, una proposta que ja es contemplava al Pla d’Actuació del districte durant la present legislatura. Al meteix emplaçament, els populars també hi construirien un centre de serveis socials, una guarderia o un casal de joves.

QUATRE EIXOS BÀSICS

A banda de les polítiques de caire més local, com ve sent habitual durant les elelccions, el Partit Popular basa el seu programa en quatre grans eixos: seguretat, immigració, educació i política lingüística. Pel que fa a la seguretat, el PP vol incrementar la presència policial a Barcelona amb 500 nous agents de la Guàrdia Urbana i 1.200 dels Mossos d’Esquadra. Els populars fan de la immigració legal la seva bandera i proposen combatre-la perquè aquesta sigui “legal i ordenada”. En matèria educativa, els conservadors volen crear 8.000 noves places de guarderia i promoure la construcció de 15 noves escoles de primària i 12 instituts en els quals s’asseguri als pares la possibilitat d’escollir la llengua d’escolarització dels seus fills.