El crim va tenir lloc a la ronda del Guinardó amb el carrer Telègraf. Foto: Google Maps

Diferents entitats del Guinardó han fet públic un comunicat on demanen “una millora de la seguretat i la convivència” al barri després de l’apunyalament que el 4 de febrer va provocar la mort d’un veí, Weimin Sun.

La Coordinadora d’Entitats del Guinardó, l’AV Joan Maragall del Guinardó, l’Associació de Comerciants de l’avinguda Mare de Déu de Montserrat i Entorns i l’Eix Maragall es mostren preocupats per la situació del barri i demanen que “s’abordin de manera integral” les problemàtiques relacionades amb la seguretat i la convivència. En aquest sentit, creuen que cal una feina de prevenció per part de l’Ajuntament que inclogui la gestió de conflictes en algunes zones del barri, l’augment d’educadors de carrer, un reforç dels serveis socials i revisar la il·luminació d’alguns punts. En paral·lel, creuen que falten efectius de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra i critiquen la “ineficàcia i lentitud de la justícia”. És per això que reclamen “una reforma legislativa que permeti actuar més eficaçment contra la multireincidència”.

Les entitats van traslladar totes aquestes peticions l’endemà del crim en una trobada amb la regidora Rosa Alarcón, l’intendent de la Guàrdia Urbana del Districte i l’inspector dels Mossos d’Esquadra d’Horta-Guinardó.