Torre Garcini serà en un futur un casal d’avis. Foto: Arxiu

“No era la idea que teníem nosaltres però salvar la masia és important”. Aquestes paraules són de Carme Martín, portaveu de la plataforma Salvem Torre Garcini, que valora d’aquesta manera la decisió de l’Ajuntament de fer un casal per a gent gran a Torre Garcini després que el Ple municipal del passat 26 de febrer aprovés la qualificació de Can Garcini com a equipament de titularitat municipal.

En declaracions a Línia Horta, Martín explica que “nosaltres demanàvem un ateneu popular però era difícil aconseguir-ho i en una negociació sempre s’ha de cedir”. “Estem moderadament satisfets”, afegeix.

Perquè tot plegat sigui una realitat, ara caldrà que l’Ajuntament compri l’edifici al seu propietari, el grup Nuñez i Navarro. La intenció del consistori és pagar entre cinc i sis milions d’euros. De fet, el cost estimat de l’operació se situa entre els 4.855.000 i els 6.140.000 milions d’euros, en funció de si hi ha acord entre les parts o s’acaba expropiant. Un cop l’operació s’hagi dut a terme, el govern rehabilitarà tant la masia com els jardins per fer-hi un casal per a gent gran i horts urbans.

A banda de la valoració que Martín fa de l’acord, Salvem Torre Garcini va emetre un comunicat pocs dies després de l’anunci on demana que al casal també se li doni l’ús de “Casal per la Memòria de la Gent Gran, un lloc de trobada on recollir antecedents del barri, memòria escrita, parlada i d’imatges i fer-ne un retorn al barri i a la ciutat, amb publicacions, xerrades i exposicions. Un Casal actiu on la gent gran siguin donants de saviesa”.