L’edifici corre el risc d’ensorrar-se. Foto: Rosa Alarcón

Els 16 veïns que van ser desallotjats dissabte del bloc del número 95 del passatge Sigüenza, al barri del Carmel, no podran tornar a casa seva. El desallotjament es va fer pel risc d’enderroc que presentava l’edifici i, tal com va avançar Betevé, els propietaris i llogaters que hi vivien ja saben que es quedaran sense casa perquè l’edifici es podria ensorrar a causa del seu mal estat.

Just després del desallotjament la regidora Rosa Alarcón va explicar que “la ràpida actuació i la professionalitat” dels serveis tècnics, la Guàrdia Urbana i els bombers “va salvar moltes persones”. Alarcón va afegir que tots els afectats estan sent atesos pels serveis socials i que se’ls proporcionarà un allotjament provisional. Aquesta setmana començaran les tasques per conèixer amb precisió l’estat de la finca i per decidir quins seran els següents passos.

APUNTALAMENT
Tal com va explicar Betevé, l’empitjorament de l’estat de l’edifici es va deure al fet que un veí va treure un apuntalament que hi havia al seu pis, cosa que ja indicava el seu deteriorament. En paral·lel, els veïns feia uns dies que havien alertat que havien caigut maons de l’últim pis de l’edifici.