La cobertura de la Ronda de Dalt, un front obert per a Colau. Foto: Arxiu

Els veïns del districte implicats en la lluita per la cobertura de la Ronda de Dalt es van endur un gerro d’aigua freda a mitjans d’abril quan l’Ajuntament els va posar al damunt la taula una proposta que no té res a veure amb la seva reivindicació història. Han passat gairebé dos mesos i la paciència se’ls esgota. És per això que no descarten mobilitzacions si el projecte de cobertura, tal com estava redactat en l’avantprojecte pactat amb CiU el 2014, no tira endavant.

“No entenem per què es renuncia a un treball que va implicar que ja hi hagi unes licitacions resoltes i uns equips treballant en avantprojectes”, explica a Línia Horta Toni Mateo, president de l’Associació de Veïns de Montbau. Mateo afirma que amb la proposta actual del consistori, que té una dotació pressupostària de només 15 milions, “la cobertura estarà acabada d’aquí a 60 anys”. Per aquest motiu, aquest veí de Montbau no descarta que, després del mes de juliol -quan finalitza el termini de licitació de l’avantprojecte firmat amb CiU-, puguin començar les manifestacions si no hi ha canvis.

En la mateixa línia que Mateo es mou Lluís Cairell, president de l’Associació de Veïns de la Teixonera. Cairell lamenta que la proposta que ara vol dur a terme l’Ajuntament “implica recular a una proposta de 25 anys enrere” i insta el consistori a “moure fitxa”. Si això no passa, aquest líder veïnal també apunta que a l’agost o al setembre hi podria haver mobilitzacions.

Que les coses no van bé ho demostra que la reunió amb tècnics de Bagursa -l’empresa municipal de gestió urbanística- de dimarts passat no va servir per avançar en res. I que el resultat de la trobada va ser insignificant ho demostra que la pròxima reunió, que estava prevista per al dia 21, ha quedat suspesa.