Imatge d’un dels murs (al fons a la dreta) que els veïns denuncien. Foto: Línia Horta

El passat juliol els veïns del bloc de pisos del número 60-62 del carrer Granollers van veure com els propietaris del solar que tenen just al costat, la immobiliària EuroNivel 10 SL, construïen dos murs per evitar el pas entre els carrers Grífols i Granollers a través del passatge de les Franqueses.

Ferran López, un dels veïns afectats, denuncia a Línia Horta que el passatge “ha estat des de fa molts anys una zona molt important de pas, ja que connecta els carrers Granollers i Grífols direcció cap a una zona on hi ha una escola i un pavelló”. López lamenta que, en un barri on la mobilitat no és senzilla, des del juliol “molta gent gran que es mou per la zona ha de donar la volta per un lloc on hi ha unes escales molt perilloses”.

Després d’haver intentat solucionar la qüestió denunciant-ho al Districte, López lamenta que no ha estat possible. “Ens han dit que no hi poden fer res perquè és un solar de propietat privada”, assegura. El Districte argumenta la seva posició en el fet que el cadastre actual marca que l’antic passatge forma part de l’actual solar privat. Els veïns del bloc defensen que, entre el solar de propietat privada i el seu bloc, hi hauria d’haver una distància de, com a mínim, tres metres.

Ara, però, els veïns han decidit portar la qüestió a la justícia. El seu advocat, Josep Trullols, explica a aquesta publicació que la setmana que ve presentaran una demanda “perquè s’enderroquin els murs i es restableixi el dret a transitar-hi”. Un dels arguments que Trullols aporta per demanar l’enderrocament dels murs és el fet que “a dia d’avui el passatge té il·luminació pública”. Els veïns també denuncien que EuroNivel 10 SL els ha amenaçat de construir un nou mur al principi del passatge, que quedaria tancat del tot.

De fet, ahir van tornar a saltar les alarmes entre els veïns quan van veure arribar un vehicle de la propietat amb materials de construcció. Finalment, i després d’avisar la Guàrdia Urbana, “el rebombori creat va fer que no passés res però van avisar que faran el mur entre el 14 i el 18 d’abril”, explica l’advocat dels veïns.

Manuel Gallego, administrador d’EuroNivel 10 SL, afirma a aquesta publicació que “estem parlant d’un solar privat des del punt vista administratiu, registral i cadastral” i confirma que tenen la intenció de “construir-hi un bloc de pisos”. Gallego insisteix que la propietat privada “arriba fins a la part de dalt del passatge” i deixa clar que, si no hi han posat un altre mur, és “per evitar problemes amb els veïns”.