Els Lluïsos han fet públic recentment que han tirat endavant una petició per tal que la Generalitat els faci entrega de la Creu de Sant Jordi, la distinció creada per la Generalitat amb la finalitat de “distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural”.

Des de l’entitat argumenten que són “una de les entitats culturals de referència i un clar exponent de l’essència del moviment ateneístic del nostre país”, al mateix temps que reivindiquen “l’extensa activitat de diferents seccions” a través de les quals es “vetlla pel manteniment i la defensa de la cultura catalana”. Els Lluïsos demanen ara 150 adhesions a la seva petició per “defensar-la davant la conselleria”.

150È ANIVERSARI
Els Lluïsos d’Horta celebren aquest 2016 el seu 150è aniversari. El rector d’Horta, el Mossèn Lluís Cantarell, va ser l’encarregat l’any 1886 de proposar a un grup de joves la constitució d’un Centre Catòlic, que va esdevenir el germen dels Lluïsos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram